Stevens banden | Vervangen van remklauwen

Remklauwen vervangen

Vervanging van remklauwen

Als je remvermogen afneemt, je remmen lekken, lawaai maken of trillen tijdens het remmen is het wellicht tijd om je remklauwen te laten vervangen.

Stevens banden vervangt je remklauwen met kennis van zaken zodat je weer veilig de baan op kan.

Voordelen van nieuwe remklauwen

Kortere remafstand

veiligheid

Brandstofefficiëntie

Rijcomfort

Wanneer remklauwen vervangen?

  1. Slijtage: Net als andere onderdelen van het remsysteem kunnen remklauwen na verloop van tijd slijten. De rubberen afdichtingen in de remklauw kunnen verslechteren, waardoor lekkages kunnen ontstaan. Ook kunnen bewegende delen van de remklauw vastlopen of roesten, waardoor de remklauw niet goed functioneert.

  2. Lekkage: Als er olieachtige of vettige vlekken rondom de remklauwen worden waargenomen, kan dit duiden op een lekkende remklauw. Lekkende remklauwen verminderen de remprestaties en moeten worden vervangen om de veiligheid te waarborgen.

  3. Vastzitten: Remklauwen hebben bewegende delen die soms vast kunnen komen te zitten door roest, vuil of gebrekkig onderhoud. Dit kan leiden tot ongelijke remprestaties, overmatige slijtage van de remblokken en oververhitting van het remsysteem.

  4. Beschadiging: Fysieke schade aan de remklauw, zoals scheuren, breuken of verbuigingen, kan de prestaties van de remmen negatief beïnvloeden. Beschadigde remklauwen moeten worden vervangen om de veiligheid van het voertuig te waarborgen.

  5. Ongelijke remmen: Als de remklauwen niet gelijkmatig druk uitoefenen op de remblokken, kan dit leiden tot ongelijke remprestaties, slechte remrespons en onstabiele rijomstandigheden.

  6. Waarschuwingslampjes: Moderne voertuigen hebben mogelijk waarschuwingslampjes op het dashboard die aangeven wanneer er een probleem is met het remsysteem. Als een dergelijk lampje gaat branden, is het belangrijk om het remsysteem te laten controleren, inclusief de remklauwen.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in het vervangen van remklauwen

Wil je je remklauwen laten vervangen of gewoon eens informeren?