Spuiten van velgen

Velgen spuiten

Wat betekent velgen spuiten?

Het spuiten van velgen is een alternatieve manier om ze van een nieuwe kleur of afwerking te voorzien.

Dit kan om verschillende redenen. Het opfrissen van het uiterlijk van je velgen, herstellen van beschadigde verf of, de kleur van je velgen aanpassen aan je eigen persoonlijke voorkeur.

Bij Stevens Banden kan je je velgen laten spuiten in allerlei soorten metallic kleuren, chroomlakken, black chrome, xirallic kleuren en candy kleuren. Wij passen je velgen volledig aan naar je eigen wensen en smaak!

Wat zijn de voordelen van velgen spuiten?

Duurzaam

Gespoten velgen bieden een betere weerstand tegen krassen, corrosie en weersinvloeden.

Verbergen schade

Eventuele onvolmaaktheden van de velgen worden grotendeels verborgen door ze opnieuw te spuiten.

Esthetisch

Een frisse glanzende uitstraling van je velgen die je perfect kan afstemmen op de kleuren van je wagen.

Personalisatie

Het spuiten van velgen biedt je veel ruimte tot personalisatie en creativiteit van je eigen unieke ontwerp.

Het spuiten van velgen

  1. Voorbereiding: De velgen moeten grondig worden gereinigd om alle vuil, olie, vet en eventuele oude afwerklagen te verwijderen. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de gespoten lak goed kan hechten.

  2. Schuren: De velgen worden lichtjes opgeschuurd om de bestaande verflaag, eventuele roest of onvolmaaktheden te verwijderen. Dit helpt om een glad oppervlak te creëren voor de nieuwe verflaag om zich aan te hechten.

  3. Afplakken: Specifieke delen die niet gespoten moeten worden of een een andere kleur krijgen worden uiterst zorgvuldig afgeplakt.

  4. Primer: Er wordt een primer aangebracht op de velgen die de hechting van de nieuwe laklaag verbeterd. Primer verbergt vaak ook kleine mankementjes.

  5. Spuiten: De lak wordt in dunne, gelijkmatige lagen aangebracht met een spuitpistool. Elke laag moet goed droog zijn alvorens de volgende laag aangebracht kan worden.

  6. Aflakken: Eenmaal de lak helemaal uitgedroogd is wordt er een heldere laklaag aangebracht om de verf te beschermen tegen de diverse weersinvloeden.

  7. Drogen: Na he laatste droogproces zijn je velgen klaar om gemonteerd te worden.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in het spuiten van velgen

Wil je je velgen laten spuiten of gewoon eens informeren?