Poederlakken van velgen

Velgen poederlakken

Wat is poederlakken?

Poederlakken of poedercoaten van velgen is een populaire afwerkingstechniek die wordt gebruikt om een duurzame en aantrekkelijke laag aan te brengen op je metalen velgen.

Poederlakken is een vervanging voor traditionele verfmethoden, zoals spuiten en natlakken.

Stevens banden is al jaren gespecialiseerd in het professioneel poederlakken van elk type velg.

Wat zijn de voordelen van Poederlakken?

Duurzaam

Poederlakken biedt een robuuste en slijtvaste afwerking die bestand is tegen krassen, corrosie en weersinvloeden.

Esthetisch

Door de verschillende kleuropties krijgen je velgen een gepersonaliseerde en professionele uitstraling.

Milieuvriendelijk

Poederlakken produceert minder schadelijke dampen en is over het algemeen milieuvriendelijker dan traditionele verfmethoden.

Dikke dekking

Poederlakken biedt een dikkere en gelijkmatigere dekking dan traditionele lak.

Het poederlakken van velgen

  1. Voorbereiding: De velgen moeten grondig worden gereinigd om alle vuil, olie, vet en eventuele oude afwerklagen te verwijderen. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de poedercoating goed kan hechten.

  2. Ontvetten en stralen: Vaak worden de velgen ontvet en gestraald om eventuele resterende verontreinigingen en oude afwerklagen volledig te verwijderen. Het stralen zorgt voor een ruw oppervlak, wat helpt bij de hechting van het poeder.

  3. Primerlaag (indien nodig): In sommige gevallen kan een primerlaag worden aangebracht om de hechting van het poeder te verbeteren en om eventuele onvolkomenheden in het oppervlak te verbergen.

  4. Poedercoating: Het poedercoatingproces omvat het aanbrengen van een elektrostatisch geladen poeder op de velgen. Het poeder wordt elektrostatisch geladen, waardoor het zich aan het metalen oppervlak hecht. Dit zorgt voor een gelijkmatige en uniforme dekking.

  5. Uitharden: Na het aanbrengen van het poeder worden de velgen in een speciale oven geplaatst. De hitte zorgt ervoor dat het poeder smelt en uithardt, waardoor een duurzame en resistente afwerking ontstaat.

  6. Koelen en inspectie: Na het uithardingsproces worden de velgen afgekoeld en geïnspecteerd op eventuele gebreken, zoals luchtbellen, ongelijkmatigheden of kleurafwijkingen.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in poederlakken

Wil je je velgen laten poederlakken of gewoon eens informeren?