Stevens banden | Bandenreparatie

Herstelling van banden

Wij herstellen je banden bij lichte schade

Bij een bandenlek is het in de meeste gevallen geen probleem om uw band te herstellen, zonder dat u meteen een nieuwe band hoeft aan te kopen.

Banden met een snede in de flank kunnen wij in vele gevallen terug herstellen zodat uw band terug gebruiksklaar is.

Welke bandenschade kan hersteld worden?

Lekke band

Kleine scheurtjes

Ventielproblemen

Lichte zijwandschade

Hoe herstellen we jouw band?

  1. Lekke band: Als je een lekke band hebt als gevolg van een spijker, schroef of ander scherp voorwerp, kan een bandenreparatie worden uitgevoerd als de schade niet te groot is en zich bevindt in het loopvlakgedeelte van de band. Dit kan worden gedaan door het gat te dichten met een speciale plug en patch.

  2. Band met klein scheurtje: Soms kan een band een kleine scheur ontwikkelen die niet door de zijwand gaat. Deze scheurtjes kunnen worden gerepareerd met behulp van speciale vulkanisatieprocessen.

  3. Ventielproblemen: Als het ventiel van de band lekt, kan dit resulteren in een langzaam luchtdrukverlies. Het ventiel kan worden vervangen of opnieuw worden afgedicht om het probleem op te lossen.

  4. Beschadigde zijwand: Als de zijwand van de band beschadigd is, kan deze meestal niet worden gerepareerd. De zijwand draagt een groot deel van de structurele integriteit van de band en beschadigingen hieraan kunnen de veiligheid in gevaar brengen. In dit geval is het meestal nodig om de band te vervangen.

  5. Buitenproportionele schade: Als de schade aan de band te groot is, is het mogelijk dat reparatie niet veilig of effectief is. In dergelijke gevallen is het verstandig om de band te vervangen.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle beschadigde banden kunnen worden gerepareerd. Veiligheid staat voorop, en als de schade te ernstig is, is het vervangen van de band de beste optie.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in het herstellen van banden

Wil je je bandent laten herstellen of gewoon eens informeren?