Stevens banden | Richten van velgen

Velgen richten

Richten van velgen

Velgen richten, ook wel bekend als “velgen reparatie” of “velgen herstel”, is het proces van het herstellen van beschadigde of kromgetrokken velgen van een voertuig, meestal van auto’s. Dit is belangrijk omdat beschadigde velgen kunnen leiden tot trillingen, ongelijkmatige slijtage van banden en andere rijproblemen.

Stevens banden richt je velgen met kennis van zaken zodat je weer veilig de baan op kan.

Voordelen van velgen richten tov nieuwe

Kostenbesparend

Milieuvriendelijker

Hoe worden velgen gericht?

  1. Inspectie: De eerste stap is om de velgen grondig te inspecteren op schade. Dit omvat het controleren op deuken, scheuren, krommingen en andere vormen van beschadiging.

  2. Demontage: Indien nodig moeten de banden van de velgen worden verwijderd voordat het richtproces begint.

  3. Richten: Er zijn speciale machines en gereedschappen beschikbaar om velgen recht te zetten. De beschadigde delen van de velg worden voorzichtig verwarmd en rechtgetrokken met behulp van hydraulische druk en precisie-instrumenten.

  4. Balanceren: Nadat de velgen zijn gericht, moeten ze opnieuw worden gebalanceerd om ervoor te zorgen dat het gewicht gelijkmatig over de velg is verdeeld. Dit voorkomt trillingen tijdens het rijden.

  5. Afwerking: Na het richten en balanceren worden de velgen gereinigd en kunnen ze indien nodig worden afgewerkt met verf of een coating om ze er als nieuw uit te laten zien.

  6. Montage: Ten slotte worden de banden weer op de velgen gemonteerd en worden de velgen weer op het voertuig geplaatst.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in het richten van velgen

Wil je je velgen laten richten of gewoon eens informeren?