Bandenspecialist Stevens Bandencentrale

Banden balanceren

Waarom banden balanceren?

Indien u last heeft van een trillend stuur bij hoge snelheden zal dit probleem vaak te wijten zijn aan een onbalans. Naargelang de grootte van de onbalans zullen de klachten variëren tussen licht trillen tot hard schudden van het stuur.

Daarnaast is het uitbalanceren van de wielen steeds noodzakelijk bij de montage van banden op een velg, ongeacht het een nieuwe band of een occasie betreft.

Onze specialisten balanceren uw banden met een uiterst professioneel apparaat om een perfecte wegligging te garanderen. Elk van onze medewerkers is opgeleid om elk type wagen voertuig uit te balanceren.

Wat zijn de voordelen van banden balanceren?

verhoogde veiligheid

Geen trillingen aan je stuur zorgt ervoor dat je je kan concentreren op de wegen niet wordt afgeleid door een trillend stuur.

langere levensduur onderdelen

Onderdelen zoals ophanging, banden en andere componentn slijten minder snel waardoor ze langer meegaan.

verhoogd comfort

Zonder trillingen rijd je niet alleen comfortabeler en veiliger, het is ook beter voor gezondheid. Vooral je rug.

Wanneer banden laten balanceren?

Banden balanceren is een belangrijk onderhoudsproces van je wagen, en wordt vaak samen met het uitlijnen van banden uitgevoerd. Het doel van banden balanceren is om ervoor te zorgen dat het gewicht van de banden en wielen gelijkmatig over de as van het voertuig wordt verdeeld.

Dit helpt trillingen en onregelmatigheden tijdens het rijden te verminderen, wat resulteert in een soepelere en comfortabelere rijervaring.

Het is belangrijk om banden regelmatig te balanceren, vooral wanneer je nieuwe banden koopt, de banden roteert, of merkbare trillingen tijdens het rijden ervaart.

Ongebalanceerde banden kunnen niet alleen zorgen voor ongemak tijdens het rijden, maar kunnen ook de ophanging en andere componenten van het voertuig overmatig belasten. Dit kan leiden tot vroegtijdige slijtage en problemen van diverse onderdelen.

Wat betekent banden balanceren?

Banden balanceren wordt meestal gedaan door het bevestigen van kleine gewichten op de velg van het wiel. Deze gewichten worden geplaatst op de plaatsen waar onbalans is gedetecteerd.

Het balanceren wordt uitgevoerd op een speciale machine die de onbalans meet en de monteur begeleidt bij het aanbrengen van de gewichten op de juiste locaties.

Net als bij het uitlijnen van banden, is het aanbevolen om banden balanceren te laten uitvoeren door professionele monteurs met de juiste apparatuur om ervoor te zorgen dat het balanceringsproces nauwkeurig wordt uitgevoerd. Dit zal bijdragen aan een veiligere, comfortabelere en langdurigere rijervaring.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
in het balanceren
van banden

Moeten jouw ban gebalanceerd worden?