Stevens banden | batterij / accu vervangen

Autobatterij vervangen

Autobatterijen

Batterij kapot? De meest voorkomende oorzaak van een kapotte batterij is de leeftijd of de ontlading, doordat bijvoorbeeld de lichten blijven branden.

Het vervangen van een autobatterij hangt af van verschillende factoren, zoals het type batterij dat in je auto wordt gebruikt, het klimaat van de regio waarin je rijdt en de mate van onderhoud van de batterij. Over het algemeen gaat een autobatterij gemiddeld 3 tot 5 jaar mee, maar dit kan variëren.

Banden Stevens heeft een grote voorraad batterijen voor elke type voertuig. Met het merk ‘Bosch’ bieden we je ook nog eens een optimale prijs/kwaliteit aan!

051 61 33 29

Heb je een vraag over je autobatterij? Bel ons.
Of maak een afspraak om je autobatterij te laten controleren of vervangen.

Wat zijn de voordelen van een nieuwe autobatterij?

Geen startproblemen

Betere prestaties

Milieuvriendelijker

Veiligheid & comfort

Wanneer moet je je batterij laten vervangen?

  1. Startproblemen: Als je auto moeite heeft om te starten of helemaal niet start, kan een zwakke batterij de oorzaak zijn.

  2. Langzame start: Als je merkt dat de motor langzamer draait dan normaal bij het starten, kan dit wijzen op een verminderde batterijcapaciteit.

  3. Waarschuwingslampjes: Als het batterijpictogram op het dashboard gaat branden, kan dit duiden op een probleem met de batterij of het laadsysteem.

  4. Zwakke elektronica: Als de koplampen zwakker lijken dan normaal of als andere elektronische systemen in de auto niet goed werken.

  5. Zichtbare schade: Als de batterij lekt, gezwollen is of tekenen van corrosie vertoont, laat je je batterij best zo snel mogelijk vervangen.

  6. Leeftijd van de batterij: Als je batterij al meer dan 3 tot 5 jaar oud is, zelfs als er nog geen duidelijke problemen zijn, is het aanbevolen je batterij toch preventief te vervangen.

  7. Seizoensgebonden overwegingen: In koudere klimaten hebben batterijen de neiging om sneller te degraderen. Het is dus raadzaam om je batterij in koudere regio’s vaker te controleren.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in het vervangen van batterijen

Wil je je batterij laten vervangen of gewoon eens informeren?