Velgen afdraaien / CNC glansdraaien

Velgen afdraaien – CNC

Wat betekent velgen afdraaien?

Het afdraaien van velgen is een methode om metalen of aluminium velgen te herstellen of op te knappen van lichte beschadigingen.

Tijdens het afdraaien wordt een dun laagje metaal van de oppervlakte van de velg afgeslepen. Zo ontstaat er weer een glad en gelijkmatig oppervlak.

De CNC behandeling voor velgen staat garant voor een superstrakke afwerking. Het is één van de meest gekozen behandelingen voor klanten die hoge eisen stellen aan afwerking en originaliteit van hun velgen.

Stevens banden beschikt over een computergestuurde CNC draaibank om deze werken uiterst precies uit te voeren.

Velgen afdraaien: voor & na

waarom kiezen voor velgen afdraaien?

Budget

Velgen afdraaien is een budgetvriendelijk alternatief in vergelijking met de aankoop van nieuwe velgen.

Esthetiek

Je velgen zien er weer als nieuw uit, wat de uitstraling van je wagen alleen maar ten goede komt.

Veiligheid & comfort

Beschadigde velgen kunnen zorgen voor trillingen, versnelde slijtage van banden en een verminderde wegligging.

Het CNC afdraaien van velgen

  1. Voorbereiding: De velgen moeten grondig worden gereinigd om alle vuil, olie, vet en eventuele oude afwerklagen te verwijderen. Dit is van cruciaal belang voor het beoogde resultaat.

  2. Programmatie CNC: De CNC-machine wordt geprogrammeerd met de specifieke parameters die nodig zijn voor het gewenste polijstresultaat. Deze parameters omvatten zaken als polijstsnelheid, bewegingspaden en drukinstellingen.

  3. Het polijstproces: De CNC-machine voert de geprogrammeerde bewerkingen uit met specifieke schijven, borstels en frezen. Ook de druk op de gereedschappen wordt automatisch aangepast om een gelijkmatig resultaat te bekomen. 

  4. Controle en metingen: Tijdens het polijsten worden er zowel automatische als handmatige controles en metingen uitgevoerd om de voortgang en de kwaliteit van het polijstproces te volgen. Dit gebeurt met behulp van sensoren, meetapparatuur en visuele inspectie.

  5. Finishing en inspectie: Na het afdraaien worden de velgen grondig geïnspecteerd. Eventuele onvolmaaktheden worden machinaal of handmatig bijgewerkt tot in perfectie. Daarna worden de velgen nog eens grondig gereinigd.

  6. Optioneel / nabewerking: De afgedraaide velgen kunnen afgewerkt worden met een laag jel of vernis. Dat kan mat, glanzend of satijn zijn. Zo geniet je langer van het resultaat.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in het CNC afdraaien van velgen

Wil je je velgen laten afdraaien of gewoon eens informeren?