Stevens banden | schokdempers vervangen

Schokdempers vervangen

Schokdempers

De staat van de schokdempers beïnvloedt in grote mate de wegligging en de remafstand van uw voertuig, maar ook de slijtage van de banden.

Schokdempers zijn een belangrijk onderdeel van het ophangingssysteem van een auto en zijn verantwoordelijk voor het absorberen van schokken en trillingen van de weg. Net als bij veel auto-onderdelen slijten schokdempers na verloop van tijd en moeten ze worden vervangen om optimale prestaties en veiligheid te behouden.

Stevens Banden kan uw schokdempers controleren en indien nodig ook vervangen.

051 61 33 29

Heb je een vraag over je schokdempers? Bel ons.
Of maak een afspraak om je schokdempers te laten controleren of vervangen.

Wat zijn de voordelen van nieuwe schokdempers?

Betere wegligging

Kortere remafstand

Minder bandenslijtage

Veiligheid & comfort

Wanneer moet je je schokdempers laten vervangen?

  1. Slechte wegligging: Als je merkt dat je auto hobbelig rijdt, stuiterig aanvoelt of moeite heeft om stabiel te blijven tijdens het rijden, kunnen je versleten schokdempers de boosdoener zijn.

  2. Langere remafstanden: Versleten schokdempers kunnen de remprestaties van je auto beïnvloeden, omdat ze het contactpunt tussen banden en wegdek kunnen verminderen. Dit kan leiden tot langere remafstanden, wat een ernstig veiligheidsrisico vormt.

  3. Overmatige bandenslijtage: Als je banden ongelijkmatig slijten, vooral op de randen, kan dit wijzen op problemen met de schokdempers. Slechte schokdempers kunnen leiden tot ongelijkmatige belasting van de banden tijdens het rijden.

  4. Instabiliteit in bochten: Als je merkt dat je auto meer overhelt in bochten of dat de carrosserie van de auto zich ongewoon gedraagt tijdens het sturen, kunnen versleten schokdempers een rol spelen.

  5. Ongewoon rijgedrag na het raken van een hobbeltje: Als je auto na het passeren van een hobbeltje blijft opveren of stuiteren, kunnen de schokdempers hun dempende functie verloren hebben.

  6. Olielekkage: Als je olieachtige vlekken of druppels op je schokdempers of in de buurt ervan opmerkt, kan dit wijzen op lekkende schokdempers. Dit is een duidelijke aanwijzing dat de schokdempers moeten worden vervangen.

  7. Hoge kilometerstand: Over het algemeen wordt aanbevolen om schokdempers te vervangen na ongeveer 80.000 tot 100.000 kilometer. Dit kan variëren afhankelijk van het type voertuig en de rijomstandigheden.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in het vervangen van schokdempers

Wil je je schokdempers laten vervangen of gewoon eens informeren?