Velgenspecialist Stevens Banden

Velgen

Nieuwe velgen

De velgen maken de auto zoals de kleren de man maken. Op zoek naar een setje siervelgen om de puntjes op i zetten van je bolide? Houd er rekening mee dat er meer bij komt kijken dan enkel het kiezen van een mooi design. Maar wees gerust, de specialisten ter zake vindt je bij Bandencentrale Stevens!

In onze velgenshowroom kan je meer dan 150 verschillende modellen bezichtigen. Veel promosets zijn ook meteen uit stock leverbaar.

Kom bij ons langs voor een (vrijblijvend!) bezoek waar we je meer informatie kunnen verschaffen en desgewenst een offerte.

Ga je graag al op eigen houtje aan de slag?

Maak dan gebruik van 1 van onderstaande velgenconfigurators.

Stevens Banden verkoopt & plaatst o.a.
volgende merken van velgen:

Waarop letten bij aankoop velgen?

Voor je nieuwe velgen koopt dien je rekening te houden met een aantal aspecten en overwegingen.

  • Maat en pasvorm: Zorg ervoor dat de velgen die je kiest de juiste maat en pasvorm hebben voor je voertuig. Velgen worden vaak gemeten in inches en hebben specificaties zoals de diameter, breedte en de steekmaat (de afstand tussen de boutgaten). Deze moeten overeenkomen met de specificaties van je voertuig.

  • Materiaal: Velgen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder staal en lichtmetalen legeringen. Lichtmetalen velgen zijn populair vanwege hun lichte gewicht en esthetische uitstraling. Ze zijn echter vaak duurder dan stalen velgen.

  • Stijl en design: Velgen zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen. Kies een stijl die past bij je persoonlijke smaak en de uitstraling die je voor je voertuig wilt bereiken.

  • Budget: Bepaal van tevoren hoeveel je bereid bent uit te geven aan nieuwe velgen. De prijzen variëren sterk op basis van merk, materiaal en design.

  • Merk en kwaliteit: Bekijk beoordelingen en recensies van verschillende velgmerken om een idee te krijgen van de kwaliteit en duurzaamheid. Kies voor gerenommeerde merken die goede prestaties en duurzaamheid bieden.

keuze-velgen-stevens-banden
  • Banden: Houd er rekening mee dat de velgen geschikt moeten zijn voor de banden die je van plan bent te gebruiken. De bandenmaat moet compatibel zijn met de velgmaat.

  • Onderhoud en reiniging: Sommige velgen vereisen meer onderhoud dan andere. Lichtmetalen velgen kunnen bijvoorbeeld gevoeliger zijn voor corrosie en beschadigingen, dus overweeg hoeveel tijd je bereid bent te besteden aan het schoonmaken en onderhouden van de velgen.

  • Seizoen en gebruik: Als je in een gebied woont waar extreme weersomstandigheden voorkomen, zoals strenge winters met veel sneeuw en ijs, moet je rekening houden met de geschiktheid van de velgen voor deze omstandigheden. Sommige velgen zijn beter geschikt voor winterbanden dan andere.

  • Wettelijke overwegingen: Controleer of er wettelijke beperkingen zijn met betrekking tot de grootte en stijl van de velgen in jouw regio voordat je een aankoop doet.

  • Installatie: Zorg ervoor dat je velgen worden geïnstalleerd door professionals om ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier gebeurt en je veiligheid niet in het gedrang komt.

Bandencentrale Stevens

Jouw specialist
en raadgever
in velgen

Nieuwe velgen nodig of een afspraak voor herstelling van je velgen?